Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Manyas'ta Sulama Bedelleri belirlendi

Manyas

Manyas Sulama Birliğinin meclis toplantısında, tarımsal sulama bedelleri belli oldu.

Manyas Sulama Birliği`nin meclis toplantısında, tarımsal sulama bedelleri belli oldu.
Manyas Sulama Birliği yıl sonu meclis toplantısı Birlik Başkanı ve Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman başkanlığında Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantı salonunda yapıldı. 
Birliğin delegelerinin katılımı ile yapılan meclis toplantısında Manyas Barajından Manyas Gölüne kadar kısımda yer alan belde ve köylerin çiftçilerinin tarımsal sulama ücretleri 2012 ve 2013 yılında dekar başına çeltikte 12 TL olarak belirlenirken, mısır, pancar, karpuz ve sebze sulaması 10 TL olarak meclis tarafından oylanarak kabul edildi.
Sulama Birliği ve Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, "Bakanlar Kurulunun tarımsal sulamalar ile ilgili yayımlanmış olduğu tebliğde işletmesi biten tesislerden yararlanacak çiftçiler için belirlenen sulama ücretleri bizi bağlamıyor. Çünkü Manyas Barajı sağ sahil sulama projesi bitirilmedi. Bu nedenle bizler birliğin ayakta durabilmesi ve çiftçilerimizin de mağdur olmaması açısından fiyatları makul seviyede tutmak istiyoruz. Ancak Ergili pompajı önümüzdeki yıl faaliyete geçecek buradan sulama yapan üreticilerimiz Bakanlar Kurulunun belirlediği rakamlardan ödeme yapacaktır."dedi. 
Diğer yandan Sulama Birliği Başkanı için aylık brüt 1,5 asgari ücret karşılığı maaş, encümen üyelerine ise asgari ücretin yarısı kadar huzur hakkı ödenmesine, denetim kurulu üyelerine ise yılda bir asgari ücret huzur hakkı ödenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Sulama Birliği Plan-Bütçe Komisyonu için yapılan seçimlerde  Ufuk Akkaya, Kadir Yılmaz, Hayati Özgür, Erdem Biçer ve Fikret Erdoğdu komisyon üyesi oldular.
Sulama Birliği Meclis toplantısına Birlik Yönetim Kurulu üyesi Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, İGM üyesi Feridun Erol, Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ile DSİ Balıkesir Bölge Müdürlüğü şube müdürleri katıldılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli